首页 - 网校 - 万题库 - 美好明天 - 直播 - 团购 - 书城 - 学习通 - 导航 -
首页考试吧网校万题库直播美好明天团购书城模考论坛实用文档作文大全宝宝起名
2019中考
法律硕士
2019高考
MBA考试
2019考研
MPA考试
考研培训
中科院
在职研
专升本
自学考试 成人高考
四 六 级
GRE考试
攻硕英语
零起点日语
职称英语
口译笔译
申硕英语
零起点韩语
商务英语
日语等级
GMAT考试
公共英语
职称日语
新概念英语
专四专八
博思考试
零起点英语
托福考试
托业考试
零起点法语
雅思考试
成人英语三级
零起点德语
公 务 员
特岗教师
出版资格
物 流 师
法律职业资格
社会工作者
营养师
价格鉴证
心理咨询
跟 单 员
企业培训
驾 驶 员
报 关 员
单 证 员
管理咨询
营 销 师
报检员
秘书资格
法律顾问
普 通 话
保险从业
导游考试
网络编辑
电子商务
教师资格
教师招聘
人力资源管理师
国际货运代理人
一级建造师
安全工程师
土地估价师
岩土工程师
设备监理师
二级建造师
招标师考试
物业管理师
环保工程师
公路监理师
造价工程师
消防工程师
质量工程师
注册测绘师
公路造价师
造价员考试
电气工程师
城乡规划师
化工工程师
暖通工程师
咨询工程师
建筑师考试
结构工程师
材料员考试
注册给排水
监理工程师
房地产估价
注册计量师
安全评价师
二级消防工程
房地产经纪人
投资项目管理师
环境影响评价师
土地登记代理人
卫生资格 执业医师 执业药师 执业护士 初级护师 主管护师
基金从业 证券从业 银行从业 期货从业 理财规划 保荐代表人
会计从业资格
统计从业资格
注册税务师
经济师
精算师
统计师
会计职称
法律顾问
ACCA考试
初级会计职称
资产评估师
高级经济师
中级会计职称
注册会计师
CMA考试
审计师考试
国际内审师
美国注册会计师
高级会计师
等级考试
华为认证
水平考试
Java认证
职称计算机 微软认证 思科认证 Oracle认证 Linux认证
宝宝起名
缤纷校园
实用文档
入党申请
英语学习
思想汇报
作文大全
工作总结
求职招聘
职业技能
论文下载 直播课堂
您现在的位置: 考试吧 > 职称英语考试 > 学习资料 > 理工类 > 阅读理解 > 正文
职称英语
『报考八问』
前景待遇查看 考试难度查看 报名条件查看 报名时间查看
历年真题查看 新版教材查看 押题密料查看 快速通关查看

2017职称英语《理工类》阅读理解习题及答案(14)

来源:考试吧 2017-03-14 15:30:39 要考试,上考试吧! 职称英语万题库
考试吧提供“2017职称英语《理工类》阅读理解习题及答案”,以供考生参考,更多内容请关注考试吧职称英语考试网,或搜索“考试吧职称英语”微信。

  >>>2017职称英语《理工类》阅读理解习题及答案汇总

  The Northern Lights

  The sun is stormy and has its own kind of weather. It is so hot and active that even the Sun's gravity cannot hold its atmosphere in check! Energy flows away from the Sun toward the Earth in a stream of electrified particles that move at speeds around a million miles per hour. These particles are called plasma, and the stream of plasma coming from the Sun is called the solar wind. The more active the Sun, the stronger the solar wind.

  The solar wind constantly streams toward the Earth, but don't worry because a protective magnetic fields surrounds our planet. The same magnetic field that makes your compass point north also steers the particles from the Sun to the north and south poles. The charged particles become trapped in magnetic belts around the Earth. When a large blast of solar wind crashes into the Earth's magnetic field first gets squeezed and then the magnetic field lines break and reconnect.

  The breaking and reconnecting of the magnetic field lines can cause atomic particles called electrons trapped in the belts to fall into the Earth's atmosphere at the poles. As the electrons fall into the

  Earth, they collide with gas molecules in the atmosphere, creating flashes of light in the sky.

  Each atmospheric gas glows a different color. Oxygen and nitrogen glows red and green and nitrogen glows violet-purple. As these various colors glow and dance in the night sky, they create the Northern Lights and the Southern Lights.

  Watching auroras (北极光) is fun and exciting, but normally you can only see them in places far north like Alaska and Canada. The movement of the aurora across the sky is usually slow enough to easily follow with your eyes but they can also pulsate (跳动), flicker (闪烁), or even move like waves.

  During solar maximum, 5 auroras are seen as far south as Florida, even Mexico! Auroras often seem to be very close to the ground, but the lowest aurora is still about 100 kilometers above the ground, a distance much higher than clouds are formed or airplanes can fly. A typical aurora band can be thousands of kilometers long, a few hundred kilometers high, but only a few hundred meters thick.

  We hope you are able to travel to far-north places like the Arctic Circle and see the Northern Lights at least once during your lifetime. We know you will never forget it!

  36. The solar wind comes into being as a result of__________.

  A. disappearance of the Sun's gravity.

  B. unpredictable weather of the Sun.

  C. fast flow of energy away from the Sun.

  D. a stream of particles being blown away.

  37. What happens when solar wind comes to the Earth?

  A. A protective magnetic field is formed at the same time.

  B. It is trapped in magnetic belts around the Earth.

  C. It destroys the protective magnetic field surrounding the Earth.

  D. It breaks magnetic field lines and does severe damage to the Earth.

  38. The Northern Lights are created when__________.

  A. atomic particles fall to the Earth and collide with atmospheric gases.

  B. the magnetic field lines fail to reconnect.

  C. the electrons falling to the Earth shine in different colors.

  D. oxygen and nitrogen are separated from the atmospheric gases.

  39. Which of the following statements is true of the Northern Lights?

  A. Their movement is slow enough to be observed with the eyes.

  B. People cannot see them unless traveling to Alaska or Canada.

  C. They are very close to the ground.

  D. They are very long and thick.

  40. What is the author's tone toward the Northern Lights?

  A. Indifferent.

  B. Sarcastic.

  C. Sharp.

  D. Appreciative.

  36.C。推理题。题干:太阳风的形成是因为__________。由关键词solar wind可找到第一段的第二、三句“Energy flows away from the Sun toward the Earth in a stream of electrified particles that move at speeds around a million miles per hour.These particles are called plasma,and the stream of plasma coming from the Sun is called the solar wind.”,即“能源从太阳向地球以带电粒子流的形式流逝,以大约每小时一百万英里的速度移动。这些粒子被称为等离子,来自太阳的等离子流叫作太阳风。”由此可知太阳风与能量流有关,故选C。

  37.B。推理题。题干:当太阳风到达地球的时候会发生什么?根据第二段的第三句“The charged particles become trapped in magnetic belts around the Earth.”可知,带电粒子变成被困在地球周围的磁带。由此可知B正确。

  38.A。推理题。题干:当__________时,就形成了北极光。根据第三段的最后一句话“As the electrons fall into the Earth,they collide with gas molecules in the atmosphere,creating flashes oflight in the sky.”可知,由于电子粒落到地球,它们与大气中的气体分子发生碰撞,产生的光线在天空中闪烁。根据第四段所述的“Each atmospheric gas glows a different color.Oxygen and nitrogen glows red and green and nitrogen glows violet-purple.As these various colors glow and dance in the night sky,they create the Northern Lights and the Southern Lights.”可知,每种大气气体发光的颜色不同,氧气和氮气发出的光不同,这些不同颜色的光芒,构成了夜空中的北极光。综上所述,可知A正确。

  39.A。细节题。题干:下列有关北极光的叙述,哪项是正确的?根据倒数第二段的第二句 “The movement of the aurora across the sky is usually slow enough to easily follow with your eyes but they can also pulsate(跳动),flicker(闪烁),or even move like waves.”可知,通常足够慢的极光划过天空的运动很容易被眼睛看到。由此可知A正确。.

  40.D。态度题。题干:作者对北极光持什么态度?根据文章的最后两句话“We hope you are able to travel to far-north places like the Arctic Circle and see the Northem Lights at least once during your lifetime.We know you will never forget it!”可知,作者建议读者可以到北极圈以北的地方看到北极光,你将永远不会忘记。

长按二维码关注即可获得职称英语证书
获取2017职称英语报名时间
获取2017职称英语报名条件
获取历年职称英语真题试卷
获取10页精华点题讲义

职称英语题库手机题库下载】丨微信搜索"考试吧职称英语"

职称英语QQ群

  相关推荐:

  视频题库:职称英语考试真题每日一讲汇总

  2017年职称英语考试经验:词汇巧记10大方法

  2017职称英语《理工类》阅读理解习题及答案汇总

0
收藏该文章
0
收藏该文章
文章搜索
·精选试题 ·智能练习
·智能评估 ·视频解析
扫描二维码下载
版权声明:如果职称英语考试网所转载内容不慎侵犯了您的权益,请与我们联系800@exam8.com,我们将会及时处理。如转载本职称英语考试网内容,请注明出处。
Copyright © 2004- 考试吧职称英语考试网 出版物经营许可证新出发京批字第直170033号 
中国科学院研究生院权威支持(北京)
在线
咨询
官方
微信
关注职称英语微信
领《大数据宝典》
下载
APP
下载职称英语万题库
领精选6套卷