首页 - 网校 - 万题库 - 直播 - 雄鹰网校 - 团购 - 书城 - 模考 - 学习通 - 导航 -
首页网校万题库直播雄鹰网校团购书城模考论坛实用文档作文大全宝宝起名
2015中考
法律硕士
2015高考
MBA考试
2015考研
MPA考试
在职研
中科院
考研培训
专升本
自学考试 成人高考
四 六 级
GRE考试
攻硕英语
零起点日语
职称英语
口译笔译
申硕英语
零起点韩语
商务英语
日语等级
GMAT考试
公共英语
职称日语
新概念英语
专四专八
博思考试
零起点英语
托福考试
托业考试
零起点法语
雅思考试
成人英语三级
零起点德语
等级考试
华为认证
水平考试
Java认证
职称计算机 微软认证 思科认证 Oracle认证 Linux认证
公 务 员
导游考试
物 流 师
出版资格
单 证 员
报 关 员
外 销 员
价格鉴证
网络编辑
驾 驶 员
报检员
法律顾问
管理咨询
企业培训
社会工作者
银行从业
教师资格
营养师
保险从业
普 通 话
证券从业
跟 单 员
秘书资格
电子商务
期货考试
国际商务
心理咨询
营 销 师
司法考试
国际货运代理人
人力资源管理师
广告师职业水平
卫生资格 执业医师 执业药师 执业护士
会计从业资格
基金从业资格
统计从业资格
经济师
精算师
统计师
会计职称
法律顾问
ACCA考试
初级会计职称
资产评估师
高级经济师
注册会计师
高级会计师
美国注册会计师
审计师考试
国际内审师
注册税务师
理财规划师
一级建造师
安全工程师
设备监理师
公路监理师
公路造价师
二级建造师
招标师考试
物业管理师
电气工程师
建筑师考试
造价工程师
注册测绘师
质量工程师
岩土工程师
注册给排水
造价员考试
注册计量师
环保工程师
化工工程师
暖通工程师
咨询工程师
结构工程师
城市规划师
材料员考试
消防工程师
监理工程师
房地产估价
土地估价师
安全评价师
房地产经纪人
投资项目管理师
环境影响评价师
土地登记代理人
宝宝起名
缤纷校园
实用文档
入党申请
英语学习
思想汇报
作文大全
工作总结
求职招聘 论文下载 直播课堂
您现在的位置: 考试吧 > 专四专八考试 > 复习指导 > 阅读 > 正文

2016年专四阅读理解:关于戏剧起源

来源:考试吧 2016-01-11 18:15:24 考试吧:中国教育培训第一门户 模拟考场
考试吧为您整理了“2016年专四阅读理解:关于戏剧起源”,更多专四专八复习指导专四相关内容,请关注考试吧专四专八考试网。

  关于古希腊戏剧的起源有很多不同的说法,其中一个被广为接受的认为戏剧是宗教仪式发展而来的。

  There are many theories about the beginning of drama in ancient Greece. The one most widely accepted today is based on the assumption that drama evolved from ritual. The argument for this view goes as follows. In the beginning, human beings viewed the natural forces of the world, even the seasonal changes, as unpredictable, and they sought through various means, to control these unknown and feared powers. Those measures which appeared to bring the desired results were then retained and repeated until they hardened into fixed rituals. Eventually stories arose which explained or veiled the mysteries of the rites. As time passed some rituals were abandoned, but the stories, later called myths, persisted and provided material for art and drama.

  Those who believed that drama evolved out of ritual also argue that those rites contained the seed of theater because music, dance, masks, and costumes were almost always used. Furthermore, a suitable site had to be provided for performances, and when the entire community did not participate, a clear division was usually made between the "acting area" and the "auditorium". In addition, there were performers, and, since considerable importance was attached to avoiding mistakes in the enactment of rites, religious leaders usually assumed that task. Wearing masks and costumes, they often impersonated other people, animals, or supernatural beings, and mimed the desired effect-success in hunt or battle, the coming rain, the revival of the Sun-as an actor might. Eventually such dramatic representations were separated from religious activities.

  Another theory traces the theater’s origin from the human interest in storytelling. According to this view, tales (about the hunt, war, or other feats) are gradually elaborated, at first through the use of impersonation, action, and dialogue by a narrator and then through the assumption of each of the roles by a different person. A closely related theory traces theater to those dances that are primarily rhythmical and gymnastic or that are imitations of animal movements and sounds.

  1. What does the passage mainly discuss?

  A. The origins of theater. B. The role of ritual in modern dance.

  C. The importance of storytelling. D. The variety of early religious activities.

  2. What aspect of drama does the author discuss in the first paragraph?

  A. The reason drama is often unpredictable.

  B. The seasons in which dramas were performed.

  C. The connection between myths and dramatic plots.

  D. The importance of costumes in early drama.

  3. Which of the following is NOT mentioned as a common element of theater and ritual?

  A. Dance.B. Costumes.C. Music.D. Magic.

  4. According to the passage, what is the main difference between ritual and drama?

  A. Ritual uses music whereas drama does not.

  B. Ritual is shorter than drama.

  C. Ritual requires fewer performers than drama.

  D. Ritual has a religious purpose and drama does not.

  5. The passage supports which of the following statements?

  A. No one really knows how the theater began.

  B. Myths are no longer represented dramatically.

  C. Storytelling is an important part of dance.

  D. Dramatic activities require the use of costumes.

  答案解析:

  1. A) 这是一道主旨题。根据文章第一句“There are many theories about the beginning of drama in ancient Greece.”及第三段第一句“Another theory traces the theater’s origin from the human interest in storytelling.”可知本文是讨论戏剧的起源的。故选项A为正确答案。

  2. C) 这也是一道主旨题。本题可用排除法来做。通过阅读第一段,首先很明显可将选项B和D排除;选项A(戏剧无法预测的原因)也不正确,故只有选项C(神话与戏剧情节的联系)为正确答案。

  3. D) 这是一道细节题。在做本题时要注意题干中的NOT。通过阅读文章很明显选项D Magic 为正确答案。

  4. D) 根据文章第二段可知尽管有人说戏剧起源于宗教仪式,但是它们还是有区别的,例如:戏剧演出“performances”要有合适的演出地点;戏剧表演时,“表演区”(“acting area”)和“观看区”( “auditorium”)有明显的分界线,另外表演戏剧还要有演员。而宗教仪式在进行过程中为了避免犯错误都是由宗教领袖来进行,由他们戴上面具,穿上服装来模仿其他人,动物或超自然的东西,做出一些动作以求达到一些目的,例如:在打猎或战斗中取得胜利,祈雨等。由此可判断宗教仪式都有一定的宗教目的,而戏剧却没有,这正符合选项D。

  5. A) 通过阅读文章可知,选项A 为正确答案

  相关推荐

  经验分享:专四通关的一些小诀窍

  备考经验:巧对英语专业四级阅读生僻词汇

  什么是提高专四英语阅读能力的关键所在?

文章责编:zhangchunmei  
看了本文的网友还看了
文章搜索
中国最优秀专四专八名师都在这里!
曲根老师
在线名师:曲根老师
   毕业于沈阳大学,长期从事英语教学工作,授课风格幽默风趣但不失...[详细]
专四专八考试栏目导航
版权声明:如果专四专八考试网所转载内容不慎侵犯了您的权益,请与我们联系800@exam8.com,我们将会及时处理。如转载本专四专八考试网内容,请注明出处。
Copyright © 2004- 考试吧专四专八考试网 All Rights Reserved 
中国科学院研究生院权威支持(北京)